top of page

Rafting pe Cerna, regele râurilor

Pret

80 euro/pers

Durată

4 ore

Rafting pe Cerna, regele râurilor

Cerna este regele râurilor de rafting din țară. Atât peisajul cât și traseul foarte tehnic îl face un obiectiv pentru împătimiții de rafting pe care nu pot să nu-l viziteze.

Caracteristici:

Râul Cerna (negru în limbile slave) izvorăşte în Munţii Godeanu la izvoarele Cernei după care se varsă în lacul de acumulare de le Valea lui Iovan. După acesta străbate poate cea mai frumoasă vale din ţară (Parcul Domogled Valea Cernei), valea Cernei pe o lungime de circa 50 km. Amonte de Băile Herculane apa Cernei este oprită de barajul, care formează lacul Prisaca. După acesta străbate renumitul oraş balneologic Băile Herculane, fondat încă în timpul romanilor. După ce se uneşte cu Belareca se varsă în Dunăre la Orşova. 

Raftingul pe cele două trasee asigură o aventură de neuitat. Albia râului este foarte îngustă şi plin de curbe, şi de bolovani şi stânci uriaşe. Deseori nu avem multe opţiuni unde să trecem, numai pe o anumită linie.

Râul are o cădere foarte mare, cascadele mici urmându-se una după cealaltă. Traseele de rafting sunt parcurse treptat, luând obstacolele una după cealaltă, oprindu-ne de multe ori să ne odihnim şi să alegem linia pe care vom continua.

Trasee:

1. Amonte de lacul Prisaca

2. Aval de lacul Prisaca

Grad de dificultate: WW II-IV

Periooadă ideală:

mart-mai

Număr minim:

8 pers

Prețul include

În preț nu este inclus

• echipament profesional de rafting (barcă, vâsle, vestă de salvare, costum şi încălţăminte din neopren, cască de protecţie)
• instructaj
• serviciul ghizilor (atestaţi IRF)
• poze făcute pe apă

• tranport la faţa locului
• masă
• cazare

Activitatile sunt coordonate de ghizi experimentati si brevetati de Federatia Internationala de Rafting in conditii de protectie si siguranta maxima.

Rezervă-ți locul la unul din următoarele evenimentele:
bottom of page